Spodaj lahko najdete kratka navodila kako usposobiti BMW ConnectedDrive in aplikacijo BMW i Remote na območju Slovenije. S tem bistveno obogatimo izkušnjo s samim vozilom ter mu dodamo nekaj zelo uporabih funkcij (spremljanje polnjenja preko aplikacije, pošiljanje destinacij v navigacijski sistem, spremljanje trenutne lokacije vozila ...).

 

1. Naredimo nov email račun (Gmail, Yahoo …).

2. Obiščemo spletno stran http://appleid.apple.com in kliknemo na “Create your Apple ID”.

1

3. V polje za email vnesemo zgoraj kreirani email naslov. 

4. Vpišemo vse podatke, za državo pa obvezno izberemo “Germany”. 

2

5. Na zgoraj vpisani email bomo prejeli potrditveno pošto s katero potrdimo aktiviranje Apple ID-ja. 

6. Na telefonu izberemo “Settings > iTunes & App Store”, kliknemo na svoj Apple ID in izberemo možnost “Sign Out”, nato se vpišemo z novo narejenim Apple ID.

3 4 5

7. Ko dobimo obvestilo “This Apple ID has not yet been used in the iTunes Store” izberemo možnost “Review”. 

6

8. Na seznamu držav izberemo “Deutchland” kliknemo “Next” in potrdimo, da se strinjamo s pogoji uporabe.

7

9. Pod možnostjo “Billing Information” pustimo označeno “None” oz. če ni označeno ga označimo in kliknemo “Next”. 

8

10. Pod možnostjo “Billing Address” izpolnimo vsa polja s svojimi podatki. Naslednja polja pa izpolnimo s podatki obstoječega nemškega naslova. Recimo: “Address” vpišemo: “Bleibtreustrasse 58”, “Postcode” vpišemo “32257” in pod “Town” vpišemo “Bünde” in kliknemo na “Next”. 

9 

 11. Kliknemo na “Start Shopping” in tako smo uspešno ustvarili nemški Apple ID. 

10

12. V App Store poiščemo applikacijo z imenom “BMW i Remote” in jo prenesemo. Pomembno je, da je aplikacija penešena iz nemškega App Store, ker preverjeno deluje z Irskim ConnectedDrive računom.

11

13. Na računalniku obiščemo spletno stran: https://www.bmw-connecteddrive.ie/ in izberemo možnost “Register Now”. Registriramo se z novo ustvarjenim email-om. 

12

14. Račun potrdimo z email-om, se prijavimo in kliknemo na “Add vehicle”.

13

15. Pod možnostjo “Vehicle Identification Number” vpišemo zadnjih 7 številk VIN številke, pod “Vehicle description” vpišemo poljubno ime in kliknemo na “Check data”, potrdimo pogoje uporabe in kliknemo na “Add Vehicle”.

14

16. Ko potrdimo izbiro nam bo sistem poslal sporočilo s kodo v naše vozilo. Za ogled sporočila v vozilu moramo izbrati “ConnectedDrive > Sporočila” (prikaz na spodnjih fotografijah), ter izberemo sporočilo ki vsebuje kodo. Kodo si zapišemo in jo vnesemo na spletni strani: https://www.bmw-connecteddrive.ie/.

1516

17

18

17. Na telefonu odpremo aplikacijo “i Remote”, sprejmemo pogoje uporabe in se vpišemo z ustvarjenim računom BMW ConnectedDrive. V polje vnesemo PIN številko, ki jo želimo uporabljati za vstop v aplikacijo. Pomembno je da si PIN kodo zapomnimo. Izberemo še svoje vozilo in kliknemo “Let’s go!” in uspešno smo povezani z BMW ConnectedDrive in aplikacijo “i Remote” (prikaz na spodnjih fotografijah).

19 20 21